scandawedekaalertarrow-rightcartcertifiedchevron-downchevron-rightcloseconfiguratordeleteeditenvelopefaxflaghamburgerhelphideinfolightningmapphoneplusprofileresetshowstaridealmastercardpaypalvisa

FSC® gecertificeerd kwaliteitsproduct

Wedeka kasten worden gemaakt uit FSC-gecertificeerd vurenhout uit duurzaam beheerde bossen

FSC®, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Onafhankelijke controleurs zien toe op naleving van de regels. De kern van het werk van FSC is zorgen dat bossen, zowel tropische als niet-tropische, goed worden beheerd. Daarnaast maakt FSC het hout herkenbaar voor de eindgebruiker. Deze kan er zeker van zijn dat het uit goed beheerde bossen komt, doordat het hout door de hele handelsketen wordt gevolgd. Het instrument dat FSC hiervoor gebruikt is certificering, zowel van het bosbeheer als van de handelsketen. Certificeren gebeurt door een van de vijftien onafhankelijke organisaties. Resultaat is dat we kunnen zeggen dat ‘FSC alleen FSC is als er FSC op staat'. U kunt dit zelf controleren op de internationale website info.fsc.org.

Het vurenhout dat voor de productie van de Wedeka kasten wordt gebruikt komt uit Scandinavische bossen. In Scandinavië groeien de naaldbomen langzamer als gevolg van het koude klimaat. Deze langzame groei brengt vurenhout voort met jaarringen die dichter bij elkaar liggen, een teken van een goede, sterke kwaliteit hout met een mooie tekening.